designoverlay: show | hide | 30% | 60% | 90%
Bestuur

Bestuursleden worden gekozen door de Algemene Ledenvergadering en steeds voor de duur van 2 jaar aangesteld, met een maximaal aantal van drie termijnen.

Petra Wolthuis

Petra Wolthuis

Voorzitter | Petra Wolthuis studeerde in 1993 af aan de Academie voor de Journalistiek in Tilburg. Sinds die tijd is zij werkzaam als freelance journalist. Haar verhalen zijn in de loop van de jaren verschenen in diverse kranten en tijdschriften zoals Trouw, Gezondgids, Familias, Metro, Esta en Psychologie Magazine. Sinds 2003 doceert ze wekelijks het vak Journalistiek Schrijven aan de UvA en geeft ze diverse workshops.
Jeroen Mirck

Jeroen Mirck

Penningmeester | Jeroen Mirck is zelfstandig journalist en tekstschrijver met meer dan tien jaar ervaring op de terreinen, marketing, internet en media. Hij was hoofdredacteur van de bladen QM en Memory Magazine, redactiechef van internetvakblad Emerce en vier jaar lang redacteur van mediavakblad Adformatie. Werkt sinds 2009 als freelancer, met momenteel als belangrijkste opdracht de webredactie van MarketingTribune.nl. In Tilburg studeerde hij journalistiek (Fontys) en Cultuur & Letteren (Universiteit van Tilburg). Naast zijn werk is hij politiek actief voor D66, als bestuurscommissielid in het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West.
Muriel van Peteghem

Muriel van Peteghem

Muriel van Peteghem is secretaris geworden. Muriel is serial blogger vanaf 2004; van reisverhalen door Afrika en motorrijden tot poëzie en korte verhaaltjes. In 2009 start Muriel als freelance tekstschrijver. Ze publiceert een aantal artikelen in Het Parool en schrijft een jaar lang voor Vrouw.nl (voordat De Telegraaf deze domeinnaam overnam). Al snel specialiseert ze zich in Google, schrijven voor het web en social media. Muriels opdrachtgevers zijn uiteenlopend, maar de reisindustrie, gezondheidssector en het verzekeringswezen blijven terugkomen; ING, Zilveren Kruis, KWF, KLM en BCD Group (o.a. bekend van CheapTickets.nl) en de Stichtingen van de familie Fentener van Vlissingen. Muriel geeft ook schrijfworkshops en (online) communicatie-advies.
Katja Keuchenius

Katja Keuchenius

Bestuurslid | Katja Keuchenius schrijft over ondernemers, onderwijs en duurzaamheid. Ze volgde de bachelor Gedrag en Samenleving en de master Journalistiek en Media aan de Universiteit van Amsterdam. Vanaf haar afstuderen (2012) schrijft ze als freelance journalist vooral voor vakbladen als Sprout, VM, Talent en Transfer en af en toe voor Trouw of Het Parool. Daarnaast is ze eindredacteur van United Academics Magazine.
 
Roos Wouters

Roos Wouters

Bestuurslid | Roos Wouters is politicoloog en Sociaal Entrepreneur. Ze werkt al meer dan acht jaar als zelfstandige en geeft adviezen, lezingen en workshops aan overheid en bedrijfsleven over arbeid- en organisatievernieuwing. Vernieuwingen die leiden tot betere prestaties van werkenden (opdrachtgevers en nemers), meer werkplezier en een optimale ontplooiing van talent. In 2006 won Roos bij nrc.next een essay prijs, in 2008 verscheen haar boek FUCK! ik ben een feminist” en in mei 2011 is haar boek; Carrièrebitches en Papadagen; hoogste tijd voor Het Nieuwe Werken verschenen.
 
Janneke Juffermans

Janneke Juffermans

Bestuurslid | Janneke Juffermans studeerde af in de psychologie. Na een zangopleiding en een functie bij een grote ontwikkelingsorganisatie stortte ze zich op schrijven. Dat doet ze met name over ontwikkelingssamenwerking, migratie, vluchtelingen en mensenrechten. Voor opdrachtgevers als Oneworld magazine, NRC, Trouw, Het Parool, Vrij Nederland en Filosofie Magazine, maar ook wel eens voor Fabulous Mama.