designoverlay: show | hide | 30% | 60% | 90%

Modelovereenkomst voor redactiemedewerkers beschikbaar

Modelovereenkomst voor redactiemedewerkers beschikbaar

25/07 - Het Nederlands Uitgeversverbond (NUV) heeft op de eigen website een modelovereenkomst voor journalisten gepubliceerd die is goedgekeurd door de Belastingdienst. Het gaat om de modelovereenkomst 'Freelance auteurs en redactiemedewerkers algemeen'.

Modelovereenkomsten zijn de vervangers van de VAR, die sinds 1 mei 2016 niet meer geldig is. Er is veel kritiek op de nieuwe wet Deregulering Bepaling Arbeidsrelaties (DBA), waar deze verandering deel van uitmaakt, maar zzp'ers en hun opdrachtgevers moeten er uiteindelijk wel aan voldoen.

De FLA heeft zich samen met onder meer NUV en NVJ stevig verzet tegen de wet DBA, maar strijdt tegelijkertijd voor goede modelovereenkomsten voor journalisten nu de wetgeving een feit is. De nu vrijgegeven modelovereenkomst van het NUV wordt gesteund door de FLA.

Formeel dienen modelovereenkomsten te worden gepubliceerd op de website van de Belastingdienst. In dit geval is dat nog niet gebeurd, maar de NUV laat weten dat deze modelovereenkomst al wel is goedgekeurd door de Belastingdienst. Dit wil zeggen dat hij voldoet aan de eisen van de wet DBA.

De modelovereenkomst 'Freelance auteurs en redactiemedewerkers algemeen' is hier te downloaden.

agenda


    Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, null given in /home/fla/domains/ww.fla.nl/public_html/wp-content/themes/netwerkscenario/sidebar-agendaWidget.php on line 37

    Warning: implode(): Invalid arguments passed in /home/fla/domains/ww.fla.nl/public_html/wp-content/themes/netwerkscenario/sidebar-agendaWidget.php on line 39