designoverlay: show | hide | 30% | 60% | 90%

Mei Li Vos(PvdA): “zzp’er die weinig verdient, hoeft ook niet veel pensioen.”

28/11 - Mei Li Vos, die zich in de periode dat ze niet voor de PvdA in de kamer zat sterk maakte voor de ZZP'ers, zit inmiddels weer in de kamer, en dus in loondienst. Dat heeft haar visie op vooral de kleine zelfstandige iets veranderd. Volgens haar bestaat in de dreigende plannen van het kabinet Rutte nog steeds een groot belastingvoordeel voor zelfstandigen, die met een klein inkomen maar 1800  euro belasting betalen, tegenover een vergelijkbare loonslaaf die 3200 zou moeten betalen.

Gezien de vele geschokte reacties op deze boude stelling, zijn wij benieuwd naar wat Vos allemaal wel en niet verdisconteert in dat bedrag. Maar gezien haar stelling dat een freelancer ook niet veel pensioen nodig heeft omdat die voor zijn 65ste ook al weinig verdiende, vermoeden we dat er selectief is gerekend. Heeft ze bijvoorbeeld rekening gehouden met het feit dat een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP'ers al gauw het tienvoudige kost van die voor werknemers?
Als je zelfstandigen ziet als ondernemers, die zelf het risico lopen van het ondernemerschap dan is een zeker belastingvoordeel ook logisch. Hooguit kun je twisten over hoe groot dat fiscaal voordeel moet zijn.

Lees zelf:

[embed]http://freelancersassociatie.nl/wp-content/uploads/2012/11/Mei-Li-Vos-haat-ZZP.pdf[/embed]

agenda


    Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, null given in /home/fla/domains/ww.fla.nl/public_html/wp-content/themes/netwerkscenario/sidebar-agendaWidget.php on line 37

    Warning: implode(): Invalid arguments passed in /home/fla/domains/ww.fla.nl/public_html/wp-content/themes/netwerkscenario/sidebar-agendaWidget.php on line 39