designoverlay: show | hide | 30% | 60% | 90%

Ivo van Woerden wint Gouden Freelancer Award

Ivo van Woerden wint Gouden Freelancer Award

29/08 - Ivo van Woerden is de winnaar van de eerste Gouden Freelancer Award 2014-2015. De prijs werd vrijdag aan hem toegekend op het symposium 'De onmisbare freelancer' van Bureau Wibaut in Amsterdam. Van Woerden krijgt deze journalistenprijs voor zijn longread 'The Great Marc Evers' die online is gepubliceerd door paywall-uitgeverij Fosfor.

De Gouden Freelancer is een nieuw ingestelde prijs voor het beste door freelancers geproduceerde journalistieke verhaal. Uitgangspunt van de prijs is dat media doorgaans producties van hun vaste medewerkers insturen naar vakprijzen zoals De Tegel.

Zeven Nederlandse freelance journalisten dongen mee naar de eerste Gouden Freelancer Award. Het gaat om Ali√ętte Jonkers, Anouk Eigenraam, Ivo van Woerden, Mensje Melchior, Rosanne Kropman en het duo Cecile van de Grift en Mark Schrader.

De Gouden Freelancer Award is een initiatief van journalistencollectief Bureau Wibaut. De uitreiking viel samen met het symposium 'De Onmisbare Freelancer', dat op dezelfde dag eveneens zijn eerste editie beleeft.

De prijs wordt ondersteund door Google, NVJ en de FreeLancers Associatie (FLA). De winnaar is gekozen door een jury bestaande uit Max van Weezel (commentator van Vrij Nederland), Roos Schlikker (columnist van Het Parool) en FLA-bestuurslid Jeroen Mirck.

De winnende mediaproductie 'The Great Marc Evers' van Ivo van Woerden is een longread die tegen betaling te lezen is via het platform van uitgeverij Fosfor. Het fraai geschreven verhaal, begeleid door indringende fotografie van Ilvy Njiokiktjien, gaat over de opofferingen die de geestelijk gehandicapte Marc Evers en zijn familie moeten doen om uiteindelijk een ondenkbaar doel te bereiken: zwemkampioen op de Paralympics.

agenda


    Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, null given in /home/fla/domains/ww.fla.nl/public_html/wp-content/themes/netwerkscenario/sidebar-agendaWidget.php on line 37

    Warning: implode(): Invalid arguments passed in /home/fla/domains/ww.fla.nl/public_html/wp-content/themes/netwerkscenario/sidebar-agendaWidget.php on line 39