designoverlay: show | hide | 30% | 60% | 90%

Gouden Freelancer Award krijgt vervolg

Gouden Freelancer Award krijgt vervolg

8/06 - De Gouden Freelancer Award wordt op 6 oktober voor de tweede keer uitgereikt. Deze tweejaarlijkse journalistieke prijs is een initiatief van Bureau Wibaut en de Sectie Freelance Journalisten van de Auteursbond. Freelancers kunnen hun journalistieke producties vanaf medio juni insturen.

De Gouden Freelancer Award is een prijs voor het beste door freelancers geproduceerde journalistieke verhaal. Uitgangspunt van de prijs is dat media doorgaans producties van hun vaste redacteuren insturen naar vakprijzen zoals De Tegel. Freelancerscollectief Bureau Wibaut en de Auteursbond-sectie Freelance Journalisten (voorheen FLA) stellen zich samen ten doel om ook eens de freelancers in het zonnetje te zetten.

Vernieuwende journalistiek
Net als vorig jaar is het juryvoorzitterschap in handen van Max van Weezel, freelance journalist voor Vrij Nederland. De rest van de jury wordt binnenkort bekendgemaakt. Zij beoordelen inzendingen op de mate waarin zij onderscheidend en vernieuwend zijn in het journalistieke werkveld.

De Gouden Freelancer Award is eind augustus 2015 voor het eerst uitgereikt en bestreek ook toen een termijn van twee jaar. Ivo van Woerden won indertijd met zijn longread 'The Great Marc Evers' die online is gepubliceerd door paywall-uitgeverij Fosfor.

Seminar in Volkshotel
De uitreiking van de prijs op vrijdag 6 oktober wordt onderdeel van een middagseminar over activistische journalistiek, een genre waarbij de journalist bewust en transparant een niet-objectief standpunt inneemt, doorgaans over een sociale of politieke kwestie. Ook deze bijeenkomst wordt georganiseerd door Bureau Wibaut en de Auteursbond. Het seminar en de prijsuitreiking vinden plaats in het Volkshotel en worden afgesloten met een feestelijke borrel.

De nieuwe editie van De Gouden Freelancer Award heeft betrekking op journalistieke producties die zijn verschenen in de periode van augustus 2015 tot augustus 2017. Nadere informatie over inzendingen en criteria worden volgende week bekendgemaakt. De deadline ligt op 7 september, zodat de zomervakantie geen spelbreker hoeft te zijn. Zoek dus alvast jouw beste werk op!

agenda


    Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, null given in /home/fla/domains/ww.fla.nl/public_html/wp-content/themes/netwerkscenario/sidebar-agendaWidget.php on line 37

    Warning: implode(): Invalid arguments passed in /home/fla/domains/ww.fla.nl/public_html/wp-content/themes/netwerkscenario/sidebar-agendaWidget.php on line 39