designoverlay: show | hide | 30% | 60% | 90%

Conferentie: Wat is de journalistiek (ons) waard?

Conferentie: Wat is de journalistiek (ons) waard?

5/06 - Het zijn barre tijden: redacties krimpen, een groeiend aantal journalisten komt niet meer rond van journalistieke werkzaamheden en de consument heeft steeds minder geld over voor nieuws. Niet alleen tarieven staan onder druk, maar ook de rol van de journalistiek als vierde pijler van de democratie. Daarom organiseert de Auteursbond | sectie Freelance Journalisten op 26 oktober 2017 een conferentie: Wat is de journalistiek (ons) waard?

De vrije pers en het functioneren van de journalistiek zijn onlosmakelijk verbonden met het functioneren van de Nederlandse democratie. Regionale kranten zijn zo goed als tandeloze tijgers geworden en een muur van persvoorlichters en slinkende middelen maken het journalisten steeds moeilijker om hun werk gedegen te doen. Een zorgelijke ontwikkeling.

De toegevoegde waarde van de journalistiek

Wat blijft er overeind van de rechtsstaat als de journalistiek niet meer de tijd, budget en toegang krijgt om de wetgevende, uitvoerende en rechtsprekende macht te controleren en de samenleving hierover te informeren. Wat is goede journalistiek ons als samenleving waard? En als we er waarde aan toekennen: wie betaalt de rekening? Deze en meer vragen komen aan bod op 26 oktober 2017 tijdens onze conferentie 'Wat is de journalistiek (ons) waard?'

Journalistieke klimaat in Nederland

Keynotespreker Eric Smit (Follow the Money) zal de huidige journalistieke situatie in Nederland kritisch onder de loep nemen. Diana Matroos gaat in gesprek met vertegenwoordigers van de politiek, journalistiek, uitgeversbranche, de wetenschap en andere maatschappelijke organisaties.

Is er ook nog goed nieuws? Gezamenlijk gaan we op zoek naar antwoorden. Wat zijn onze mogelijkheden om de waarde van de journalistiek – en daarmee de democratie – te waarborgen? Nu de samenleving toekijkt hoe (freelance) journalisten, redacties en uitgevers elkaar beconcurreren, vinden wij dit hét moment om de verbinding te zoeken.

Kom ook op 26 oktober 2017

Draag jij de journalistiek een warm hart toe? Wil je meedenken over de rol/waarde van de journalistiek in turbulente tijden waarin de democratie onder druk staat? Wees dan welkom op 26 oktober in Pakhuis De Zwijger.

  • Save the date: 26 oktober 2017

  • Locatie: Pakhuis De Zwijger Amsterdam

  • Tijd: 13.30-17.30 uur

  • Deelnamekosten: € 50 (leden van de Auteursbond betalen € 35)


Meer informatie? Neem contact op met het bestuur van de sectie Freelance Journalisten via [email protected]

Mogelijkheid tot inschrijving volgt binnenkort!

agenda


    Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, null given in /home/fla/domains/ww.fla.nl/public_html/wp-content/themes/netwerkscenario/sidebar-agendaWidget.php on line 37

    Warning: implode(): Invalid arguments passed in /home/fla/domains/ww.fla.nl/public_html/wp-content/themes/netwerkscenario/sidebar-agendaWidget.php on line 39