designoverlay: show | hide | 30% | 60% | 90%

Auteursrecht, (wurg)contracten en onderhandelen. Bundel je kracht en je kennis!

8/10 - Creatieve freelancers, ZZP-ers en bureaus hebben vaak te maken met opdrachtgevers die eenzijdige voorwaarden opleggen. Opdrachtgevers zoals Sanoma en andere uitgevers, maar ook het bedrijfsleven of overheden die in aanbestedingen vergaande voorwaarden stellen waarin je veel moet laten en weinig krijgt.

Deze avond voorziet je van informatie over wat er speelt. In korte presentaties over auteursrecht, het auteurscontractenrecht en de vergaande voorwaarden in wurgcontracten laten BNO, NVJ, FotografenFederatie, FNV-kiem, FLA, VSenV, pictoright en VVL, alle aangesloten bij het Platform Makers, zien wat zij hier individueel en collectief aan doen.

We kunnen van elkaar leren!
Hoe kun je succesvol onderhandelen over slechte voorwaarden? Wie durft er nee te zeggen? Welke oplossingen creëer je als maker zelf? Wat kunnen wij als belangenbehartigers hier van leren? Specialisten zijn aanwezig om je van advies te voorzien.
Kennis vergaren, advies vragen, netwerken en oplossingen delen.

Deze avond is een aanloop naar het Eerlijk Deel Festival dat door NVJ en Partners op 28 november zal worden georganiseerd in Den Haag en waar de makers in debat gaan met de politiek over wurgcontracten en oneerlijke voorwaarden. Je kunt daarnaast persoonlijk deze lobby ondersteunen door je ervaringen met het onderhandelen over auteursrechten in 300 woorden te delen via www.platformmakers.nl.

Voor aanmelden: http://www.dezwijger.nl/85685/nl/auteursrecht-amp-wurg-contracten

Pakhuis de Zwijger 17 oktober 2013
Aanvang 19.00 - 21.00 uur
Grote Zaal
Toegang gratis.

agenda


    Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, null given in /home/fla/domains/ww.fla.nl/public_html/wp-content/themes/netwerkscenario/sidebar-agendaWidget.php on line 37

    Warning: implode(): Invalid arguments passed in /home/fla/domains/ww.fla.nl/public_html/wp-content/themes/netwerkscenario/sidebar-agendaWidget.php on line 39