designoverlay: show | hide | 30% | 60% | 90%

Agenda FLA

Workshop Geld verdienen met de journalistiek

Workshop Geld verdienen met de journalistiek

8 juni
Freelancer Charlotte van ‘t Wout geeft een workshop over Geld verdienen met de journalistiek. Ze geeft je handvatten om efficiënter te werken, je “mindset over geld te veranderen en zo je omzet per maand te verhogen.”
Meer informatie volgt binnenkort.


Agenda overig

Brusseprijs voor het beste journalistieke boek

Brusseprijs voor het beste journalistieke boek

10 juni
In 2017 zal voor de tiende keer de Brusseprijs voor het beste journalistieke boek worden uitgereikt. Evenals vorig jaar wordt de winnaar bekendgemaakt in een speciale uitzending op locatie van NOS Met het Oog op Morgen (23.00-24.00 uur) vanuit Studio Desmet te Amsterdam. De winnaar ontvangt een oorkonde en een geldbedrag van €10.000.
De jury – Frits van Exter, Hassan Bahara en Janny Groen – buigt zich momenteel over de 182 boeken (wederom een record) die meedingen naar de prijs. Op donderdag 20 april zal juryvoorzitter Frits van Exter de shortlist van vijf titels bekendmaken.
Eerdere winnaars van de Brusseprijs, een initiatief van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten, waren o.a. Marcia Luyten voor Het geluk van Limburg, Hans Goossen en Theo Sniekers voor El Rey – Van jager tot prooi, en Marcel van Engelen voor  Het kasteel van Elmina. In het Spoor van de Nederlandse slavenhandel in Afrika.
Masterclasses Financiële Journalistiek

Masterclasses Financiële Journalistiek

9 mei
De Masterclasses Financiële Journalistiek organiseren weer een workshop jaarrekening lezen (basiscursus). Op deze workshop behandelen we balans, winst- en verliesrekening en kasstroomoverzicht van bedrijven. De accountants van KPMG en EY helpen je met theorie en praktische oefeningen greep te krijgen op de (half)jaarlijkse cijfers. Doel van de cursus is dat je het verhaal achter de cijfers kunt herkennen.
De workshop is bedoeld voor journalisten die geregeld moeten berichten over jaarrekeningen en die beter willen begrijpen. (Financieel) Journalisten die hun kennis willen opfrissen zijn ook welkom. Na deze workshop moet je in staat zijn makkelijker je eigen verhaal uit de cijfers te destilleren, waardoor je minder afhankelijk wordt van voorlichter en persbericht.
De workshop wordt gegeven door Fred Versteeg van KPMG en Gerard van Santen van EY. Deelname kost 65 euro (excl.btw). Er is plaats voor maximaal 25 deelnemers.
Inschrijven kan hier.
Voor meer informatie: André de Vos, 030 – 294 00 01.
Conferentie Verhalende Journalistiek

Conferentie Verhalende Journalistiek

19 mei
De Stichting Verhalende Journalistiek heeft de datum bekend gemaakt voor de volgende Conferentie Verhalende Journalistiek: 19 mei 2017. De conferentie zal net als vorig jaar plaats vinden in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.
De meerwaarde van samenwerking
Curator deze conferentie is Pulitzerprijswinnaar Jacqui Banaszynski. Zij opende in 2011 onze allereerste conferentie, en Jacqui is naast begenadigd spreker ook docent en coach. Tijdens de conferentie van de Stichting Verhalende Journalistiek staat de meerwaarde van samenwerking centraal.
Een Pulitzerprijswinnend verhaal maak je niet alleen. De beste verhalen komen voort uit een samenwerking: tussen chef en maker; maker en beelddenker; maker en de marketingafdeling. Want verhalende journalistiek is niet een product maar een proces.
Gastsprekers
Jacqui Banaszynski nodigde allemaal sprekers uit die hun redactie verhalend wisten te krijgen. Pulitzerprijswinnaars en -finalisten Diana Sugg, Kelley Benham French en Thomas French. En verder spreken: Lulu Miller (podcast Invisibilia), John Sutter (CNN online). En uit Europa: Ester Gould & Sarah Sylbing (tv-documentaire Schuldig), Michael Salu (Britse magazine Granta), James Cook (BBC Soul music), Irene van der Linde & Nicole Segers (Veer van Istanbul), Bernadette Kuipers (Impact Academy), Chris Baijema & Jacquileine Maris (podcast) en Evert van Dijk (Dagblad van het Noorden).’
Bestel kaarten via de website.