designoverlay: show | hide | 30% | 60% | 90%

Workshop Oral History door Steffie van den Oord

Workshop Oral History door Steffie van den Oord

7 april, 13.00 -17.00
Amsterdam
‘De enige geschiedenis die echt bestaat, is de geschiedenis die ligt opgetast in de geheugens van oude mensen.’ Het verleden komt tot leven in verhalen over de crisisjaren, oorlog, liefde, over de twintigse eeuw; over het leven, en overleven.

In de workshop Oral History laat Steffie van Oord zien hoe je die geschiedenis in gesprekken met mensen van tachtig jaar en ouder naar boven kunt brengen Ze leert je de technieken om tot een goed gesprek te komen, waarin de tijd weg lijkt te vallen.

Hoe krijg je alles - en nóg meer – te horen? Hoe voorkom je dat je gesprekspartner alleen over een nieuwe heup vertelt en niet dat verhaal over de oorlog dat zo gevoelig ligt?

Van Oord leert je de trucs. Ze vertelt over haar blunders en gelukstreffers en laat zien hoe een combinatie van geduld én doorpakken uiteindelijk wordt beloond.

Steffie van den Oord (1970) is gefascineerd door stokoude mensen.  Ze schreef er onder meer de bestsellers Liefde in oorlogstijd en Eeuwelingen over. Ze studeerde geschiedenis en literatuurwetenschappen, werkte voor VPRO-radio (oa OVT) en doceert Oral History op Artez Hogeschool voor de Kunsten. Haar meest recente boek is De vrouw met de bijl, en negen andere moordenaressen (Atlas, 2015).

Meld je hier aan!

Datum                                 : 7 april 2016
Tijd                                      : 13.00 – 17.00 uur met aansluitend borrel
Plaats                                  : Van Deysselhuis, De Lairessestraat 125, 1075HH  Amsterdam
Kosten                                 :  € 25 voor leden, € 75 voor niet-leden

Deelname vindt plaats op volgorde van de binnengekomen betaling. Deze moet vóór 25 maart overgemaakt zijn op rekeningnummer NL46INGB0000389520 o.v.v. workshop FLA Oral History, 7 april 2016. Bij afmelding volgt geen restitutie.

Niet-leden die van plan zijn lid te worden krijgen een deel van het geld, nl. het deel dat ze extra betalen, €50, geretourneerd als ze binnen een week na de workshop alsnog lid worden van de FLA en de contributie hebben overgemaakt.)