designoverlay: show | hide | 30% | 60% | 90%

Masterclass: Leer van onze fouten

Masterclass: Leer van onze fouten

22 april, van 13.30 uur tot 16.30 uur
Van Deysselhuis, De Lairessestraat 125, Amsterdam
Tijdens het jubileum Vrouw & Media organiseren de Freelance Journalisten een Masterclass voor beginnende freelance. En omdat de nadruk ligt op het schrijven, is deze masterclass vooral geschikt voor beginnende schrijvende journalisten/redacteuren.

In welke valkuilen kun je als beginnend freelance journalist beter niet trappen? En hoe moet het dan wél? Katja Keuchenius en Petra Wolthuis kennen het klappen van de zweep inmiddels. Ze kunnen je alles vertellen over hoe je nou eigenlijk je administratie moet doen en wat de journalistieke omgangsvormen zijn.

En hoe ga je om met feedback, maak je prijsafspraken en vind je nieuwe opdrachtgevers? Katja en Petra bespreken de valkuilen waar zij al eens intrapten. Dus hoe maak je goede opdrachtafspraken, hoe reageer je op plagiaat, en wat moet je met verzekeringen, broodfondsen en pensioen? Tussendoor is er veel ruimte om vragen te stellen.

Katja Keuchenius studeerde Sociale Wetenschappen en deed een master Media en Journalistiek aan de UvA. Sinds 2012 schrijft ze als freelance-journalist over hoe onze samenleving zich continu vernieuwt. Vooral op het gebied van ondernemers, onderwijs en duurzaamheid. Ze is tevens bestuurslid van de sectie Freelance Journalisten van de Auteursbond.

Petra Wolthuis studeerde aan de Academie voor de Journalistiek in Tilburg. Sinds 1993 werkt ze als freelance-journalist en schrijft ze over allerhande medische zaken. Daarnaast geeft ze communicatietrainingen, is ze docent van het vak journalistiek schrijven aan de UvA en voorzitter van de sectie Freelance journalisten van de Auteursbond.